• Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στην Ελλάδα
  Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στην Ελλάδα
  ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΚΤ ΕΙΝΑΙ να αυξάνει τις ευκαιρίες απασχόλησης, να προάγει την εκπαίδευση, να ενισχύει την κοινωνική ένταξη, να συμβάλλει στην καταπολέμηση της φτώχειας, να ενισχύει την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης.
 • Από το 1957...
  Από το 1957...
  ... ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζοντας εκατομμύρια Ευρωπαίους κάθε χρόνο.
 • Μάθε πώς σε αφορά
  Μάθε πώς σε αφορά
  Το ΕΚΤ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και με συγχρηματοδότηση δεκάδων τοπικών, περιφερειακών και εθνικών έργων στην Ελλάδα, συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνική ευημερία.
 

ΕπικαιρότηταΕπικαιρότητα

20/02/2020

Στόχος είναι να επισπευσθούν οι εκταμιεύσεις προς τις επιχειρήσεις, να αυξηθεί η απορρόφηση του Προγράμματος και γενικότερα να αξιοποιηθούν αποδοτικότερα οι κοινοτικοί πόροι.

27/01/2020

Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη άνεργων νέων μέσω δράσεων συμβουλευτικής και καθοδήγησης ώστε να μετατρέψουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε ποιοτικά και βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια.

20/11/2019

Η διαβούλευση είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ και θα διαρκέσει έως τις 19 Δεκεμβρίου 2019.

08/11/2019

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών προκηρύσσει προπτυχιακές υποτροφίες ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 με σκοπό την υποστήριξη φοιτητών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα ή και γενικά ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους.

23/10/2019

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χρηματοδότηση μέτρων ενημέρωσης που συνδέονται με την πολιτική της συνοχής.

10/02/2020

Το πρόγραμμα αφορά στη χρηματοδότηση της παροχής διδακτικού έργου από νέους επιστήμονες, κατόχους διδακτορικού διπλώματος σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

15/01/2020

Tο European Youth Event, πραγματοποιείται για 4η φορά, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο στις 29-30 Μαΐου.

22/11/2019

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Χαροκόπειο Παν/μιο ανακοίνωσαν προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα πλαίσια της υποστήριξης παρεμβάσεων κοινωνικής μέριμνας φοιτητών.

15/11/2019

Δημοσιεύθηκε συμπληρωματικός προσωρινός κατάλογος δυνητικών δικαιούχων και κατάλογος με τη συνολική βαθμολογική κατάταξη των επιχειρηματικών σχεδίων στη δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης-Β’ Κύκλος» του ΕΠΑνΕΚ,  για την τρίτη (3η) περίοδο υποβολών.

22/10/2019

Στόχος της δράσης είναι η εξασφάλιση του «κατοικείν» στο πλαίσιο στεγαστικής υποστήριξης για αξιοπρεπή διαβίωση περιθωριοποιημένων ειδικών κοινωνικών ομάδων, όπως οι Ρομά, και η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών για την προώθηση στην απασχόληση και κοινωνική ένταξη.

Δείτε όλα τα ΝΕΑ & τις ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ