Μάθε πως σε αφορά

Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου είναι να αυξάνει τις ευκαιρίες απασχόλησης, να προωθεί την εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, να ενισχύει την κοινωνική ένταξη, να συμβάλλει στην καταπολέμηση της φτώχειας, και να βελτιώνει την ικανότητα των δημόσιων διοικήσεων να εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες και τα άτομα που αναζητούν εργασία.

Επικαιρότητα

21/06/2017

Υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕ∆ (σχολικό έτος 2017-2018)

Το έργο της "Μαθητείας στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ" έχει ως κύριο στόχο την ομαλή μετάβαση στην αγορά εργασίας νέων ηλικίας 16-23 ετών.

08/06/2017

Ξεκινά ο Β' κύκλος του προγράμματος "Ενίσχυση της αυτoαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης"

Η δράση αποτελεί τη συνέχεια του Α' κύκλου και στοχεύει στην ενίσχυση των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να ασκήσουν επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με το επιστημονικό τους αντικείμενο.

08/06/2017

Αποτελέσματα προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του «Προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)», ακαδημαϊκού έτους 2016-2017.

23/05/2017

Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής σε παιδικούς σταθμούς στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2017-2018»

Στόχος της δράσης είναι να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των ωφελουμένων στην εργασία, μέσω της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, καθώς και η ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων (παιδιά και άτομα με αναπηρία) σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες.

08/05/2017

9η Μαΐου - Ημέρα της Ευρώπης - εκδήλωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιούν αύριο 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης, στις 14.30 στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κοινή εκδήλωση για τα  40 χρόνια  της Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα  και τα 60 χρόνια από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης.

08/05/2017

Ανακοίνωση για τη δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" (παιδικοί σταθμοί) 2017-2018

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, η διαδικασία για την υλοποίηση της δράσης "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" θα ξεκινήσει φέτος νωρίτερα, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων εντός Ιουνίου, ώστε οι ωφελούμενοι γονείς να έχουν το χρόνο να βρουν θέσεις για τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που επιθυμούν.

03/05/2017

Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017

Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EUinMyRegion) είναι μια πανευρωπαϊκή καμπάνια που ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν έργα στην περιοχή τους τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.