Μάθε πως σε αφορά

Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου είναι να αυξάνει τις ευκαιρίες απασχόλησης, να προωθεί την εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, να ενισχύει την κοινωνική ένταξη, να συμβάλλει στην καταπολέμηση της φτώχειας, και να βελτιώνει την ικανότητα των δημόσιων διοικήσεων να εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες και τα άτομα που αναζητούν εργασία.

Επικαιρότητα

22/06/2018

Τριήμερο εκδηλώσεων για την αξιολόγηση παρεμβάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

Τρείς σημαντικές εκδηλώσεις στον τομέα της αξιολόγησης των παρεμβάσεων του ΕΚΤ διοργάνωσε η ΕΥΣΕΚΤ στην Αθήνα, κατά το διάστημα 13-15 Ιουνίου 2018, σε συνεργασία με υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

21/06/2018

Υποτροφίες ΕΣΠΑ για προπτυχιακές σπουδές σε φοιτητές/τριες ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών θα χορηγήσει 3.685 προπτυχιακές υποτροφίες σε επιμελείς φοιτητές/τριες που σπουδάζουν σε όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας και ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες.

29/05/2018

Ανακοινώσεις για τη δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2018-2019"

Eνόψει της δημοσίευσης νέας πρόσκλησης για τη δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2018-2019" και με στόχο την έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία των ενδιαφερομένων, η ΕΕΤΑΑ έχει εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις.

22/05/2018

Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διακρατικής Συνεργασίας για τη Δημόσια Διοίκηση και Διακυβέρνηση, στην Κρήτη

Η 6η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διακρατικής Συνεργασίας για τη Δημόσια Διοίκηση και Διακυβέρνηση, διοργανώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 17 και 18 Μαΐου 2018, από την ΕΥΣΕΚΤ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

21/05/2018

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση δράσεων ενημέρωσης για την Πολιτική Συνοχής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημοσιεύσει πρόσκληση υποβολής προτάσεων, για την επιλογή φορέων  που θα αναλάβουν την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης με σκοπό τη διάχυση πληροφοριών και την προώθηση της Πολιτικής Συνοχής.

11/05/2018

«Ευρώπη για όλους» στην Κρήτη

Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας είναι η ανάδειξη των έργων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης, που υποστηρίζουν τις κοινωνικές δομές φιλοξενίας ΑμΕΑ (ΚΔΗΦ).

09/05/2018

9η Μαΐου – Ημέρα της Ευρώπης

Η Ημέρα της Ευρώπης δίνει την ευκαιρία να γιορτάσουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη.

09/05/2018

12 ερωτήσεις για το μέλλον της Ευρώπης - Διαδικτυακή διαβούλευση με τους πολίτες

Σήμερα, Ημέρα της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει μια διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση που απευθύνεται σε όλους τους Ευρωπαίους και με την οποία οι πολίτες ερωτώνται προς ποια κατεύθυνση θέλουν να κινηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στο μέλλον.

02/05/2018

Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2018

Τι έχει κάνει η ΕΕ για εμάς; Ήρθε η στιγμή να το ανακαλύψουμε!

16/03/2018

Ευρωπαϊκά βραβεία RegioStars 2018 για την περιφερειακή ανάπτυξη

Στόχος των βραβείων είναι η αναγνώριση των βέλτιστων πρακτικών στο χώρο της περιφερειακής ανάπτυξης και η ανάδειξη πρωτότυπων και καινοτόμων έργων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για άλλες περιφέρειες της Ευρώπης.

15/03/2018

Κατάρτιση ωφελουμένων του προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα σε 17 Δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας, για 3.494 θέσεις πλήρους απασχόλησης (Β Κύκλος)

H πρόσκληση αφορά στην παροχή προγραμμάτων κατάρτισης στους ωφελούμενους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 17 Δήμους Θύλακες Ανεργίας, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις απασχόλησης και έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν τα προγράμματα κατάρτισης.

27/02/2018

Προδημοσίευση πρόσκλησης για τη δράση «Κέντρα Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας»

Η δράση αφορά στη χρηματοδότηση της σύστασης και λειτουργίας για 18 μήνες, Κέντρων Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.), που θα παρέχουν υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής και υποστήριξης, σε κοινωνικούς επιχειρηματίες και κοινωνικές επιχειρήσεις.

19/02/2018

Συνέδριο του ΕΚΤ "Επενδύοντας στον άνθρωπο - συζήτηση για το μέλλον"

Το συνέδριο αποτελεί ένα από τα βασικά ορόσημα στη διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με τη μελλοντική επένδυση της ΕΕ στον άνθρωπο και μια μοναδική ευκαιρία προβληματισμού για την ανάπτυξη της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης, σύμφωνα με το πνεύμα της διακήρυξης του Γκέτεμποργκ για τον ευρωπαϊκό πυλώνα των κοινωνικών δικαιωμάτων.

15/02/2018

Συνέντευξη Τύπου - Εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες για τα 60 χρόνια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

13/02/2018

Αρχικά αποτελέσματα της δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Β κύκλος)» - 2η και 3η περίοδος υποβολής

Ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις του Καταλόγου και της βαθμολογικής κατάταξης των επιχειρηματικών σχεδίων του πρώτου σταδίου αξιολόγησης της δεύτερης και τρίτης περιόδου υποβολής.

03/02/2018

Αρχικά αποτελέσματα της δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Β κύκλος)» - 1η περίοδος υποβολής

Ανακοινώθηκε η απόφαση που περιλαμβάνει τα αρχικά αποτελέσματα της δράσης  «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Β' Κύκλος», όπως προέκυψαν από το πρώτο στάδιο αξιολόγησης των επιχειρηματιών σχεδίων που υποβλήθηκαν κατά την πρώτη περίοδο υποβολής.

23/01/2018

Road trip (οδικό ταξίδι) στην Ευρώπη για νέους 18-30 ετών

Το Road trip project είναι μια ταξιδιωτική εμπειρία, όπου 8 νέοι σε 4 ομάδες των 2 ατόμων θα ταξιδέψουν οδικώς στην Ευρώπη την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018, γνωρίζοντας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έργα που συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

23/01/2018

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με τα ταμεία της ΕΕ στον τομέα της συνοχής

Στόχος της διαβούλευσης είναι να συγκεντρώσει τις απόψεις όλων των ενδιαφερομένων σχετικά με τη βέλτιστη αξιοποίηση του προϋπολογισμού της ΕΕ μετά το 2020.