Μάθε πως σε αφορά

Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου είναι να αυξάνει τις ευκαιρίες απασχόλησης, να προωθεί την εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, να ενισχύει την κοινωνική ένταξη, να συμβάλλει στην καταπολέμηση της φτώχειας, και να βελτιώνει την ικανότητα των δημόσιων διοικήσεων να εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες και τα άτομα που αναζητούν εργασία.

Επικαιρότητα

15/02/2018

Συνέντευξη Τύπου - Εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες για τα 60 χρόνια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

13/02/2018

Αρχικά αποτελέσματα της δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Β κύκλος)» - 2η και 3η περίοδος υποβολής

Ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις του Καταλόγου και της βαθμολογικής κατάταξης των επιχειρηματικών σχεδίων του πρώτου σταδίου αξιολόγησης της δεύτερης και τρίτης περιόδου υποβολής.

03/02/2018

Αρχικά αποτελέσματα της δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Β κύκλος)» - 1η περίοδος υποβολής

Ανακοινώθηκε η απόφαση που περιλαμβάνει τα αρχικά αποτελέσματα της δράσης  «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Β' Κύκλος», όπως προέκυψαν από το πρώτο στάδιο αξιολόγησης των επιχειρηματιών σχεδίων που υποβλήθηκαν κατά την πρώτη περίοδο υποβολής.

23/01/2018

Road trip (οδικό ταξίδι) στην Ευρώπη για νέους 18-30 ετών

Το Road trip project είναι μια ταξιδιωτική εμπειρία, όπου 8 νέοι σε 4 ομάδες των 2 ατόμων θα ταξιδέψουν οδικώς στην Ευρώπη την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018, γνωρίζοντας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έργα που συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

23/01/2018

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με τα ταμεία της ΕΕ στον τομέα της συνοχής

Στόχος της διαβούλευσης είναι να συγκεντρώσει τις απόψεις όλων των ενδιαφερομένων σχετικά με τη βέλτιστη αξιοποίηση του προϋπολογισμού της ΕΕ μετά το 2020.

13/12/2017

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 34 Δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας με 7.180 θέσεις πλήρους 8μηνης απασχόλησης (Β' κύκλος)

Το πρόγραμμα αφορά στην απασχόληση 7.180 ανέργων σε 34 Δήµους - θύλακες υψηλής ανεργίας, οι οποίοι θα ασχοληθούν για 8 μήνες με την υλοποίηση έργων που αφορούν στη βελτίωση της καθηµερινής ζωής των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών.

20/11/2017

Διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων

Την Παρασκευή 17/11,  οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέβησαν στην επίσημη διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων στη διάσκεψη κορυφής για κοινωνικά θέματα για τη δίκαιη απασχόληση και την ανάπτυξη στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

10/11/2017

Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου

H Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής Δ΄ κύκλου αιτήσεων των ωφελουμένων της πράξης «Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου».

08/11/2017

Έναρξη 3ης περιόδου υποβολής για τη δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β’ Κύκλος)

Ξεκίνησε η 3η περίοδος υποβολής για τη δράση των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης - Β’ Κύκλος του ΕΠΑνΕΚ, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 13.12.2017.

30/10/2017

1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ)

Από 1 έως 3 Νοεμβρίου διοργανώνεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, η 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΑΠΚΟ και την Ειδική Γραμματεία ΚΑΛΟ, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

18/10/2017

Αξιολόγηση για την Ανάπτυξη – 1ο ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιολόγησης

"Αξιολόγηση για την Ανάπτυξη: Εφαρμογή της Παγκόσμιας Ατζέντας Αξιολόγησης σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο", ήταν το θέμα του πρώτου ετήσιου συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017.

11/10/2017

Oριστικά αποτελέσματα προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους και σε Υπηρεσίες Α’ Υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών (Β΄ κύκλος)

Αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων ανέργων για το «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους και σε Υπηρεσίες Α’ Υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών – Β΄ κύκλος.

05/10/2017

Προσωρινά αποτελέσματα για τη δράση «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές»

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" τα προσωρινά αποτελέσματα της αξιολόγησης των ερευνητικών προτάσεων που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές».