Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ροές Δεδομένων RSS

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Τα αρχικά RSS προέρχονται από τις αγγλικές λέξεις Really Simple Syndication (ή Rich Site Summary) και αντιπροσωπεύουν ένα πρότυπο που βασίζεται στην γλώσσα XML και επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη προσφορά περιεχομένου, όπως τίτλους ειδήσεων, ανακοινώσεις κ.α.

Με την βοήθεια των RSS feeds (δηλαδή των ροών RSS) μπορείτε να ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του site προβάλλοντας τους τίτλους και περιορισμένα αποσπάσματα του περιεχομένου.

Στην παρούσα ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε όλες τις ροές RSS που προσφέρει ο δικτυακός τόπος και να επιλέξετε αυτές που σας ενδιαφέρουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε την επιθυμητή ροή δεδομένων ακολουθώντας τον σύνδεσμο που της αντιστοιχεί.

Διαθέσιμες ροές περιεχομένου (RSS Feeds)

Νέα και ανακοινώσεις

Τελευταία νέα

Προσκλήσεις - Προκηρύξεις

Οι τελευταίες προσκλήσεις και προκηρύξεις που δημοσιεύθηκαν

Διαγωνισμοί - Διακηρύξεις

Νέοι διαγωνιμοί και διακηρύξεις

Πώς μπορώ να διαβάσω ένα RSS Feed;

Οι σύγχρονοι φυλλομετρητές, για παράδειγμα ο Internet Explorer 7 και ο Firefox 2, υποστηρίζουν το πρότυπο RSS και το περιεχόμενό τους προβάλλεται στην οθόνη του υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση του RSS feed στα «Αγαπημένα σας» ή «Σελιδοδείκτες» για ευκολότερη πρόσβαση. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο διαδικτυακή υπηρεσία προβολής των RSS feeds, όπως το Google reader, ή να κατεβάσετε εξειδικευμένα προγράμματα διαχείρισής τους.

Οδηγίες εγκατάστασης ενός προγράμματος RSS feed.

  • Βήμα 1: Κλείστε τυχόν εφαρμογές που μπορεί να έχετε ανοιχτές και συνδεθείτε με το διαδίκτυο.
  • Βήμα 2: Φορτώστε στον υπολογιστή σας μία από τις παρακάτω εφαρμογές ανάγνωσης ειδήσεων (RSS) που προσφέρονται δωρεάν. Για κάθε λειτουργικό σύστημα υπάρχει και αντίστοιχο πρόγραμμα.
  • Βήμα 3: Κάντε copy το RSS feed της κατηγορίας που επιθυμείτε να παρακολουθείτε.
  • Βήμα 4: Κάντε paste το RSS feed στην εφαρμογή ανάγνωσης ειδήσεων

σε περίπτωση που επιθυμείτε περισσότερα του ενός RSS feed εκτελέστε τα δυο παραπάνω βήματα. Η διαδικασία αυτή γίνεται μια φορά κατά την εγκατάσταση.

Όροι χρήσης

Τα RSS feeds παρέχονται εντελώς δωρεάν και μπορείτε να προβάλλετε το περιεχόμενό τους στον προσωπικό υπολογιστή σας χωρίς περιορισμούς. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ροή RSS για εμπορικούς σκοπούς ή να την ενσωματώσετε στον δικτυακό τόπο που διατηρείτε, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές της πύλης.

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 05/08/2022

Ρωτήστε μας 1957-2017: 60 χρόνια ΕΚΤ