Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

«Νεολαία σε Κίνηση» στην Καλαμάτα 11-13/9/2014

10/9/2014

Η «Νεολαία σε Κίνηση», είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της εκπαίδευσης και της απασχολησιμότητας των νέων, μέσω της κινητικότητας. Σχετική ενημερωτική εκστρατεία πραγματοποιείται από το 2010 και έκτοτε έχει ταξιδέψει με επιτυχία σε περισσότερα από 20 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Στην Ελλάδα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση «Απασχόληση, Κοινωνικές Υποθέσεις και Κοινωνική Ένταξη» της ΕΕ, έχει ήδη υλοποιήσει σχετικές διοργανώσεις στην Πάτρα, τα Ιωάννινα και το Βόλο, ενώ από τις 11 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2014 η «Νεολαία σε Κίνηση» θα βρίσκεται στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, οργανώνεται τριήμερο εκδηλώσεων που ξεκινάει στις 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στην κεντρική προκυμαία της Καλαμάτας.

Στα περίπτερα που θα στηθούν στην προκυμαία, οι νέοι θα μπορούν να πληροφορηθούν σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση για απασχόληση, εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό καθώς και να συζητήσουν με άλλους νέους ανθρώπους που έχουν ήδη επωφεληθεί από αυτές.

Οι φορείς που θα εκπροσωπούνται είναι: Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ειδικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Παιδείας), Δήμος Καλαμάτας, Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Καλαμάτας, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), ΟΑΕΔ, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Asset Technology, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα όσον αφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 καθώς και για αυτά που προγραμματίζονται για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, με ιδιαίτερη έμφαση στα προγράμματα που αφορούν νέους ανέργους.

Το τριήμερο εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει επίσης ποικίλες παρουσιάσεις και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Επισυνάπτεται σχετικό πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://europa.eu/youthonthemove/

Φορέας

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σχετικά αρχεία

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 11/9/2014