Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Τεχνική συνάντηση για την ενεργοποίηση των δράσεων υγείας στα ΠΕΠ και τη χρήση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων

18/7/2017

Στο πλαίσιο συντονισμού των δράσεων ΕΚΤ που υλοποιούνται από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ), η ΕΥΣΕΚΤ διοργάνωσε τεχνική συνάντηση τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 στο ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis. Στη συνάντηση, την οποία συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Π. Κορκολής, συμμετείχαν στελέχη των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης των ΠΕΠ και εκπρόσωποι από όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο Υπουργός Υγείας Α. Ξανθός παρουσίασε τους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου και τις δράσεις που σχεδιάζεται να υλοποιηθούν από τα ΠΕΠ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, στους τομείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ όπου προβλέπεται η συγκρότηση και λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) σε όλη τη χώρα.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σ. Βαρδαρός, ο Ειδικός Γραμματέας Τομεακών ΕΠ του ΕΚΤ, Γ. Ιωαννίδης και η Προϊσταμένη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπ. Υγείας, Φ. Δαλαβέρη, αναφέρθηκαν στη συνέχεια σε ζητήματα υλοποίησης των σχεδιαζόμενων δράσεων από τα ΠΕΠ, αναλύοντας τεχνικά και διαχειριστικά θέματα κόστους, χρονοδιαγραμμάτων, χωροθέτησης, κλπ.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Π. Κορκολής, παρουσίασε τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που σύντομα θα είναι διαθέσιμα προς αξιοποίηση και από τα ΠΕΠ: Αναπτυξιακός Νόμος, Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙ),  Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equity Fund of Funds), Ταμείο Υποδομών (νέο πρόγραμμα Jessica), Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’οίκον».

 

Φορέας

Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (EΥΣΕΚΤ)

Σχετικά αρχεία

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 27/7/2017