Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Εθνικό Εργαστήριο Κοινωνικής Καινοτομίας

20/5/2022

 

Στις 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου έλαβε χώρα το πρώτο Εθνικό Εργαστήριο Κοινωνικής Καινοτομίας του Ελληνικού Δικτύου στην Ελλάδα, που συντονίζεται  από την Γενική Διεύθυνση  Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου SEED PROJECT.

 

Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα μία τέτοια προσπάθεια ανάπτυξης όλου του Ελληνικού Οικοσυστήματος Καινοτομίας με Κοινωνικό Χαρακτήρα, θέτοντας σε εφαρμογή τις θεμελιώδεις αρχές των ESG's (Environmental, social, and corporate governance). To διήμερο θεματικό εργαστήριο διεξήχθη με την συμμετοχή φορέων όλου του φάσματος της Δημόσιας, της ιδιωτικής και της σφαίρας του 3ου τομέα. Συμμετείχαν εκπρόσωποι Υπουργείων, Διαχειριστικών Αρχών, Επιτελικών Δομών της Πολιτείας, Πρωτοβουλιών Κοινωνικής Καινοτομίας, Πανεπιστημίων, Ινστιτούτων των Κοινωνικών Εταίρων, Υβριδικών Σχημάτων Καινοτομίας, Δήμων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Παρατηρητηρίων, Δήμων, Αναπτυξιακών Εταιρειών, Εταιρειών Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

 

Το 2ήμερο εργαστήριο ασχολήθηκε με τα αποτελέσματα της Εθνικής Χαρτογράφησης Πρωτοβουλιών, Δράσεων και Σχημάτων Κοινωνικής Καινοτομίας και προχώρησε με επιστημονικό τρόπο την εξέλιξη της ανάλυσης.

 

Εστίασαν στην ανάλυση των σύγχρονων προκλήσεων  και αξιοποίησαν εργαλεία διαχείρισης της  ανοικτής καινοτομίας στους τομείς της Κυκλικής Οικονομίας, των Θεμάτων Τεχνολογικού Μετασχηματισμού, Ψηφιακου Αλφαβητισμού, Προβλημάτων και προκλήσεων με την Ενεργειακή Κρίση και τη Διαχείριση των Πόρων, με τις πληθυσμιακές Κοινότητες και μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα.

 

Διαβάστε περισσότερα στο σύνδεσμο: https://www.seedeuproject.eu/igreek-national-workshop-of-the-greek-social-innovation-lab/


 

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 20/5/2022