Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Τροποποίηση προγράμματος voucher για άνεργους πτυχιούχους Πανεπιστημίων και ΤΕΙ – Αύξηση ωφελουμένων από 7.000 σε 11.018

9/4/2015

Αύξηση του αριθμού ωφελουμένων και άλλες σημαντικές τροποποιήσεις στους όρους υλοποίησης του προγράμματος «Επιταγή διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ανέργων αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ» ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα τροποποιημένη Πρόσκληση, οι αλλαγές αφορούν στα εξής:

  • Οι συνολικές ώρες κατάρτισης από 1.040 γίνονται 600, εκ των οποίων οι 120 ώρες θεωρία και οι 480 Πρακτική, και αναλόγως διαμορφώνονται τα θεματικά αντικείμενα, δεδομένου του χρόνου που υπολείπεται για την υλοποίηση της δράσης.
  • Αυξάνεται το Μέσο Ωριαίο Κόστος του εκπαιδευτικού επιδόματος από 3 σε 4 ευρώ/ώρα. Ως εκ τούτου, η αξία της επιταγής κατάρτισης διαμορφώνεται στα 1.680ευρώ και το εκπαιδευτικό επίδομα στα 2.400 ευρώ.
  • Προβλέπεται συνάφεια των πτυχίων των ωφελουμένων με τις θέσεις πρακτικής άσκησης.
  • Όλοι οι άνεργοι οι οποίοι έχουν υποβάλει αιτήσεις και πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος θεωρούνται επιτυχόντες. Έτσι, από 7.000 άτομα που ήταν οι ωφελούμενοι με βάση την αρχική πρόσκληση, αναμένεται τελικά να ωφεληθούν 11.018 άτομα.

Οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι κατάρτισης μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας www.voucher.gov.gr από τις 20 Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου 2015.

Στις 20 Απριλίου αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο Μητρώο των ωφελούμενων ανέργων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης της χώρας (Ανατ. Μακεδονία Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη) και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007-2013», με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 45.000.000 €.

Στα σχετικά αρχεία μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο της νέας Πρόσκλησης. Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση των συμμετεχόντων καθ'όλη τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, θα παρέχονται μέσω των ιστοσελίδων www.voucher.gov.gr και www.oaed.gr.

 

Επιχειρησιακό πρόγραμμα

ΕΠ "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση"

Φορέας

Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) - πρώην

Σχετικά αρχεία

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 9/4/2015