Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

«ΕΚΤ+ και κοινωνική ένταξη» στην 85η ΔΕΘ

15/9/2021

 

Η φετινή, 85η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα με κεντρικό θεματικό άξονα το τρίπτυχο Παρελθόν - Παρόν- Μέλλον στο πλαίσιο και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Πραγματοποιείται με φυσική παρουσία και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από 11 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021.
 

 

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στη ΔΕΘ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ (Περίπτερο 7) διοργάνωσε την εκδήλωση «ΕΚΤ+ και κοινωνική ένταξη: Επενδύοντας σε ανθεκτικές και ευημερούσες κοινωνίες» τη Δευτέρα 13/9/2021.

 

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στο ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ+) στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την προώθηση της κοινωνικοοικονομικής ένταξης των ευάλωτων ομάδων.

 

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κ. Δημήτρης Τρουλάκης, Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού & Παρακολούθησης Δράσεων ΕΚΤ.

 

Ως ομιλητές συμμετείχαν:

• Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας
• Νίκη Δανδόλου, Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΚΤ
• Μαρία Γαβουνέλη, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
• Νικήτας Κανάκης, Μέλος ΔΣ, Πρώην Πρόεδρος, Γιατροί του Κόσμου - Ελληνική αντιπροσωπεία
• Patrick Paquet, Επικεφαλής της Μονάδας για Κύπρο και Ελλάδα, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης, Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 

Η εκδήλωση μεταδόθηκε μέσω live streaming και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένη εδώ  

 

Δείτε επίσης το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων.  

 

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 15/9/2021