Νέα

 • Ενέργειες
 • Εκτύπωση σελίδας

«Ευρώπη για όλους» στην Κρήτη

11/5/2018

Η Περιφέρεια Κρήτης μέσω της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης, συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in My Region», και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει την ενημερωτική εκστρατεία με τίτλο: «Ευρώπη για όλους».

Στόχος της εκστρατείας είναι η ανάδειξη των έργων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης, που υποστηρίζουν τις κοινωνικές δομές φιλοξενίας ΑμΕΑ (ΚΔΗΦ) και  συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν πέντε εκδηλώσεις στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά από τις 11 έως 22 Μαΐου:

 • 11 Μαΐου 2018: «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ»  Ασφαλείς Διαδρομές στην Ευρώπη, Κρουσώνας Ηρακλείου, Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ»
  Δράσεις συνεργασίας και αλληλεπίδρασης των φιλοξενούμενων στην κοινωνική δομή «Κέντρο ειδικών παιδιών Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ», με μαθητές σχολείων της πόλης του Ηρακλείου. Ζωγραφική με θέμα την Ευρώπη και αφήγηση του μύθου της Αρπαγής της Ευρώπης.
 • 15 Μαΐου 2018: «Η γιορτή της Αγάπης για την Ευρώπη», Ρέθυμνο, Σύλλογος  Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων A.M.E.A. «ΑΓΑΠΗ»
  Μουσικοχορευτικές δραστηριότητες  συνεργασίας και αλληλεπίδρασης των φιλοξενούμενων στην κοινωνική δομή «ΑΓΑΠΗ» με παιδιά από σχολεία της πόλης του Ρεθύμνου.
 • 16 Μαΐου 2018: «Γίνε κομμάτι της Ζωής μας», Χανιά, Σύλλογος Προστασίας Αυτιστικών παιδιών Ν. Χανίων «Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ»
  Δράσεις συνεργασίας των φιλοξενούμενων στην κοινωνική δομή «Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» με μαθητές των σχολείων της πόλης των Χανίων και αθλητών τοπικής  ποδοσφαιρικής ομάδας. Μουσικοχορευτική δραστηριότητα  από  τοπικό Σύλλογο.
 • 18 Μαΐου 2018: «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου», Θραψανός Ηρακλείου, Σύλλογος « ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ»
  Ξενάγηση στους χώρους και παρουσίαση των λειτουργιών του Κέντρου «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ». Δημιουργική αλληλεπίδραση των φιλοξενούμενων στην κοινωνική δομή  με μαθητές  σχολείων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με εικαστικά δρώμενα.
 • 22 Μαΐου 2018: «Ευρώπη: «πηγή» έκφρασης για την διαφορετικότητα», Ηράκλειο, Ένωση Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ»
  Οι φιλοξενούμενοι στη δομή «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» συνεργάζονται με μαθητές σχολείων της πόλης του Ηρακλείου στο πλαίσιο  εικαστικών  δράσεων  και ζωγραφίζουν  την «Ευρώπη για όλους». Τα έργα που θα δημιουργηθούν θα εκτεθούν σε χώρο του Κέντρου.

 

 

Σχετικές ανακοινώσεις

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 15/5/2018