Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

9η Μαΐου - Ημέρα της Ευρώπης - εκδήλωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

8/5/2017

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιούν αύριο 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης, στις 14.30 στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κοινή εκδήλωση για τα  40 χρόνια  της Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα  και τα 60 χρόνια από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης.

Στο Α' μέρος της εκδήλωσης, με αφορμή την έκδοση επετειακού λευκώματος, θα γίνει  αναδρομή στις τέσσερεις δεκαετίες συμπόρευσης Ελλάδας-Ευρωπαϊκής Ένωσης με έμφαση στο ρόλο της Αντιπροσωπείας.

Στο Β' μέρος, η ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιάσει μουσικό  πρόγραμμα με συμμετοχή καλλιτεχνών από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Μάλτα, τη Νορβηγία, τη Ρουμανία & την Τσεχία.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του  και θα απευθύνει χαιρετισμό  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:

- ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος
- ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τη μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος
- ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και
- ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, ο οποίος θα παρουσιάσει το Α' μέρος της εκδήλωσης.

Θα προβληθούν βίντεο με αρχειακό υλικό, μαρτυρίες Επιτρόπων & πρώην Επικεφαλής, θα υπάρχει θεματική έκθεση φωτογραφίας στο φουαγιέ της Λυρικής και θα διανεμηθεί το επετειακό λεύκωμα "1976-2016 -  40 χρόνια - Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα".

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά από τον ιστότοπο www.europeforall.gr  και από την σελίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο facebook: www.facebook.com/EURepresentationGreece/. #GR40EC


 

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 8/5/2017